καθηγητές

 • Γώγος Παναγιώτης
  Solist - Corelli's Creative Director
  Γώγος Παναγιώτης
  Solist - Corelli's Creative Director

  Ο Παναγιώτης Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα (καταγωγή πατρός από τη Λεπενού Αιτ/νιας) και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε ηλικία έξι ετών στη Φιλαρμονική Εταιρεία της πόλης του. Το 1998 ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του ως σολίστ και λίγο αργότερα έλαβε, επίσης με άριστα, δίπλωμα Αντίστιξης και Φούγκας.

  Για τρία χρόνια εργάστηκε στην Αθήνα με τον πιανίστα και καθηγητή του Ωδείου Tchaikovsky Valery Sagaidatschny, ενώ το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στο πιάνο και στη μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζ στη Γαλλία υπό την καθηγήτρια Thérèse Dussaut, από όπου αποφοίτησε το 2004 με ‘Prix de Perfectionnement’ και ‘Prix du Musique de Chambre’. Στενή συνεργασία τον συνδέει μέχρι σήμερα και με την καταξιωμένη πιανίστα και παιδαγωγό Monique Deschaussées στο Παρίσι.

  Το 2005 η Ακαδημία Αθηνών τον βραβεύει ως εξαίρετο νέο καλλιτέχνη και του απονέμει το βραβείο Μυκονίου. Από το 2006 έως το 2009 γίνεται δεκτός στη γνωστή ‘Cité Internationale des Arts’ στο Παρίσι η οποία και τον επέλεξε να την εκπροσωπήσει ως σολίστ το 2007 και το 2008 στην Πανευρωπαική Ημέρα Μουσικής. Έχει λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων στον «Φιλολογικό Παρνασσό» της Αθήνας το 2005, στο Loewen Palais και στο Kulturhaus στο Βερολίνο το 2006,στην Salle Michelet στο Παρίσι το 2007,στο Mendelssohn Haus στη Λειψία της Γερμανίας και στο Domusfestival της Νάξου στην Ελλάδα το 2008, στο Berliner Palmenkonzerte στο Βερολίνο καθώς και στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Ηρακλείου στην Ελλάδα το 2009.

  Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως ‘Santa Maria’ Chamber Orchestra Lucerne, Marburg Youth Orchestra, Athens Simfonietta καθώς και με μαέστρους όπως οι Alois Springer, George Aravidis, Dieter Lange και Dimitri Botini.

 • Καρατζιάς Σάββας
  CEO - Composer
  Καρατζιάς Σάββας
  CEO - Composer

  Ο Σάββας Καρατζιάς γεννήθηκε στη Ρόδο στις 19 Μαρτίου του 1981. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα με καθηγήτρια την Μαλαματή Παρασκευή στο
  ωδείο A. Corelli το 1995 και απ' τον Ιούνιο του 2014 είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας με "΄Αριστα". 
       Απ' το 1991 έως το 1996 παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στο ωδείο A. Corelli  στην τάξη του Πετρίδη Νικόλαου, συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα.
      To 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην σχολή Ανώτερων Θεωρητικών στο τμήμα ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης  στο ωδείο A. Corelli ,αποκτώντας τα πτυχία του με βαθμό " Άριστα Παμψηφεί" . Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στα γνωστικά αντικείμενα: Ενορχήστρωση και Σύνθεση  με καθηγητή έναν από τους πιο σημαντικούς  Έλληνες συνθέτες, κύριο Νίκο Χαριζάνο.
          Εμφανίστηκε στη δισκογραφία σαν συνθέτης το 2015, στο δίσκο "Echomonologues". Έχει συμμετάσχει ως σολίστ κιθάρας , με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2011 και σε διάφορα μουσικά κονσέρτα και συναυλίες από το 1996 έως και σήμερα. Ως συνθέτης έχει συνεργαστεί με διάφορους καταξιωμένους σολίστες  καθώς και ορχήστρες όπως : η Χρυσή ολυμπιονίκης χορωδία Ροζάρτε, Ρόζη Μαστροσάββα,  Παναγιώτη Γώγο, Αναστάσιο Στέλλα, Ματίνα Μακέστα, Γιώργο Καβάσιλα. Επίσης έχει πάρει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης για κλασική κιθάρα "World Guitar Competition" το 2012 στο Novi Sad της Σερβίας, με το έργο Four errant icons , περνώντας στην τελική φάση του διαγωνισμού.
                 Το 2016 συνέθεσε  το μουσικοθεατρικό  έργο με τίτλο «Ο κύκλος του Δέκα», όπου παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
           Τέλος είναι διευθυντής και καθηγητής ανώτερων θεωρητικών και κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Α. Corelli Ρόδου από το 2008 έως και σήμερα.

 • Καρατζιά Ανθή
  Founder - Pianist
  Καρατζιά Ανθή
  Founder - Pianist

  Η Ανθή Καραντζιά γεννήθηκε το 1958 στη Ρόδο. Μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας και εκεί σπούδασε πιάνο και εκκλησιαστικό όργανο στη σχολή Hochschule με καθηγητή τον Josef Halmo.

  Περνώντας με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις του κονσερβατόριου του Μονάχου συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά με τους καθηγητές Josef Halmo και Franco Roselti. Παράλληλα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια δεξιοτεχνίας με τον καθηγητή Schiederman.

  Το 1974 πραγματοποίησε ρεσιτάλ πιάνου για το οποίο βραβεύτηκε από την εφημερίδα του Μονάχου Bild Zeitung. Εργάσθηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Ελληνικό ωδείο από το 1990 έως το 1994, και ίδρυσε τη Μουσική Σχολή Ρόδου από το 1995 έως το 2000.

  Είναι ιδρυτής του ωδείου A. Corelli από το 2000 και υπεύθυνη του τμήματος πιάνου έως και σήμερα.

  Χαριζάνος Νίκος
  Composer

  Ο Νίκος Χαριζάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Σύνθεση, Ενορχήστρωση,  Αρμονία και Αντίστιξη στην Αθήνα υπό την επίβλεψη των καθηγητών Χρήστου Λαμπριανίδη και Σπύρου Κλάψη (1992 – 1999). Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στη σύνθεση στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (2000-2001) με τον  καθηγητή John Casken και τον καθηγητή Geoffrey Poole και αποφοίτησε με Μάστερ (MMus) στη Σύνθεση. Το 2014 ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές στη Σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Bangor της  Ουαλίας υπό την επίβλεψη του καθηγητή Andrew Lewis . 
            Έργα του έχουν εκτελεστεί σε 33 χώρες  (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Αργεντινή, Κολομβία, Μαρόκο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ολλανδία,  Βέλγιο, Ελβετία, Λετονία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Αλβανία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Ελλάδα). 

    Έργα του επίσης έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ, σε μεγάλο αριθμό αιθουσών συναυλιών και σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο με ορχήστρες,  σύνολα  και σολίστες και έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς  διαγωνισμούς σύνθεσης ( Hochschule fur Musik und Theatre Munchen , IVME , Boston Metro Opera, Carl von Ossietzky,  Utah University New Music Ensemble,  London Chamber Ensemble, V. Zolotarev

      Η μουσική του έχει μεταδοθεί πολλές φορές από την Ελληνική Ραδιοφωνία και σε Κρατικούς και Ιδιωτικούς Ραδιοφωνικούς αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς στο εξωτερικό (Εθνική Ραδιοφωνία της Ισπανίας (RNE) και Μεξικό, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Τσεχία και Κολομβία).  Έχει επίσης συνθέσει μουσική για το θέατρο και ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

  Δημοσιευμένα έργα του βρίσκονται σε πολλές βιβλιοθήκες στον κόσμο όπως στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας, Schumann Library (Γερμανία), στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ), στην Royal Academy of Music (UK), στο Πανεπιστήμιου της Νις (Σερβία), στην Λίλιαν Βουδούρη (Ελλάδα). 
            Από το 2014 είναι Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ)  το οποίο ίδρυσε ο Ιάννης Ξενάκης.  Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).

  Διδάσκει ανώτερα και υποχρεωτικά θεωρητικά στο Ωδείο Εν Οργάνοις από το 2008 και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Πρόβα» από το 2006. Ήταν καθηγητής ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Corelli από το 2001 έως το 2003.
            Τα έργα του κυκλοφορούν σε CD από τις εταιρείες Naxos (UK), WDR της Κολωνίας (Γερμανία), Fly Notes (ΗΠΑ), Musica Ferrum (UK), Sheva Collection (Ιταλία), Subways Music (Ελλάδα), Ένωση Ελληνικών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) (Ελλάδα) και έχουν εκδοθεί από τους μουσικούς οίκους Schott (Γερμανία), Musica Ferrum (UK), Rowman and  Littlefield (ΗΠΑ), Da Capo Music Ltd (UK) , Les Procuctions d 'Oz (Καναδάς), Gold Branch Inc (ΗΠΑ), Arcomis (UK) και Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Ελλάδα). 

  Website : www.nickosharizanos.com

 • Ἀμφιλόχιος Πίκιας
  Ἀμφιλόχιος Πίκιας

  Ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης κ. Ἀμφιλόχιος Πίκιας ἐγεννήθη ἐν Μασσαλίᾳ Γαλλίας το ἔτος 1960.

  Τα μεν ἐγκύκλια μαθήματα παρηκολούθησεν εἰς τὸΡωμαιοκαθολικόν Δομενικανόν Λύκειον «Lacordaire» τῆς γενέτειρας αὐτοῦ, τα δε μουσικά και το λυρικόν ᾆσμα εἰς τὸ Ἐθνικόν Ὠδεῖον Μασσαλίας. Ἐχειροθετήθη ὑπὸ τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Μελετίου εἰς Ἀναγνώστην τὸ ἔτος 1976 ἐν τῷ Ἱερῷ Ναῷ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Μασσαλίας, καὶ εἰς Ἱεροψάλτην τὸ ἔτος 1980 ὑπὸτοῦ ἰδίου ἐντῷ Καθεδρικῷ Ναῷ τοῦ Ἁγίου Στεφάνου Παρισίων, ὑπηρετῶν εἰς τὸἐξῆς τὸ ἱερόν ἀναλόγιον τῆς ἱστορικῆς Ἑλληνικῆς Παροικίας τῆς Μασσαλίας καί Περιχώρων.

  Μετά το πέρας τῶν ἐγκυκλίων του σπουδῶν, ἐνεγράφη, τὸ ἔτος 1979, εἰς τὸ Πανεπιστήμιον Aix-en-Provence, εἰδικευόμενος εἰς την Ἀρχαίαν Ἑλληνικήν, Λατινικήν, Γαλλικήν και Ἀγγλικήν Φιλολογίαν. Ἀκολούθως εἰσήχθη, το 1980, εἰς το Ἑλληνικόν Κολλέγιον τῆς Βοστώνης, ὡς ὑπότροφος τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς, ὑπηρετῶνὡς Πρωτοψάλτης καὶΧοράρχης πλεῖστας ἐνορίας της. Ἐξεπλήρωσε τας στρατιωτικάς αὐτοῦ ὑποχρεώσεις ὡς Δόκιμον τοῦ Πολεμικοῦ Γαλλικοῦ Ναυτικοῦ.

  Κατόπιν μετέβην εἰς τὸἍγιον Ὄρος διαμένων ἐν τῇ Ἱερᾷ Σκήτῃ τῆς Θεοπρομήτορος Ἄννης ὡς δόκιμος μοναχός. Ἐν συνεχείᾳ ἐνεγράφη, το ἔτος 1984, εἰς τή Θεολογικήν Σχολή τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, ὅπου ἔλαβε το πτυχίον τῆς Θεολογίας και τὸ ἔτος 1985, εἰσήχθη εἰς το Ὠδεῖον «Νίκος Σκαλκώτας» ἐν Ἀθήναις εἰς τήν τάξιν τοῦ κ. Λυκούργου Ἀγγελοπούλου, Ἄρχοντος Πρωτοψάλτου τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κωνσταντινουπόλεως, Πρωτοψάλτου τοῦ ἐν Ἀθήναις Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Εἰρήνης ὁδοῦ Αἰόλου και Διευθυντοῦ τῆς Ἑλληνικῆς Βυζαντινῆς Χορωδίας, ἀποφοιτήσας ἀριστοῦχος το ἔτος 1990. Ἔλαβε μέρος εἰς πλεῖστας συναυλίας καὶμετέσχε πολλῶν συνεδρίων Μουσικολογίας ἐνῶ ἀνετέθη εἰς αὐτόν ἐκ παραλλήλου καί μεταφράσεις ἐπιστημονικῶν μουσικολογικῶν ἔργων καὶδισκογραφίας μεγάλων βυζαντινῶν καί μεταβυζαντινῶν μουσουργῶν.

  Διετέλεσε μέλος τῆς Ἑθνικῆς Λυρικῆς Σκηνῆς κατά τη διάρκειαν τῶν πανεπιστημιακῶν του σπουδῶν και σολίστ εἰς πλεῖστας συναυλίας Ὄπερας και Κλασσικῆς Μουσικῆς εἰς τας Ἀθήνας (Ἡρώδειον, Μέγαρον Μουσικήν, Αἴθουσαν Πάλλας, Ε.Ρ.Τ), τη Θεσσαλονίκην (Αἴθουσαν τοῦ Α.Π.Θ) και εἰς τη Γαλλίαν (Festival d’Aix-en-Provence, de Saint-Victor Marseille, Saint-Denis Paris) ἑρμηνεύοντας ἔργα μεγάλων ξένων μουσικῶν συνθετῶν καὶ συγχρόνων Ἑλλήνων μουσουργῶν (Σκαλκώτας, Καλομοίρης, Θεοδωράκης, Ἀδάμης, Τερζάκης, Χατζηδάκις...).

  Ὑπηρέτησεν ὡς Πρωτοψάλτης εἰς πλεῖστους Ἱ. Ναούς τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων Πειραιῶς, Ἀττικῆς καὶ τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν (Ἱ. Ν. ΠαντελεήμονοςἈρχαρνῶν). Παραλλήλως ἐδίδαξε και τη Γαλλική και την Ἀγγλική Γλώσσαν. Μοναχός ἐκάρη ἐντοῖς Πατριαρχεῖοις και Διάκονος τῆς Σειρᾶς ἐχειροτονήθη ἐντῷ Πανσέπτῳ Πατριαρχικῷ Ναῷτοῦ Ἁγίου Γεωργίου Φαναρίου, τήν 23ηνἈπριλίου 1994 ὑπὸ τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Κολωνεῖας κ. Γαβριήλ, μετονομασθεί εἰς Ἀμφιλόχιον. Ὑπηρέτησεν εἰς την Πατριαρχική Αὐλήν ἀπό την θέσην τοῦ Πατριαρχικοῦ Διακόνου ἀσκῶν παραλλήλως καὶ καθήκοντα ἱεροψάλτου τοῦ Ναϊδρίου τῶν Πατριαρχικῶν Δωμάτων Ἁγίου Ἀνδρέου. Τον Ὀκτώβριο τοῦ ἴδιου ἔτους, ἀπεσπάσθη εἰς την Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν ὅπου παρηκολούθησε περαιτέρω θεολογιά σπουδάς διακονῶν ἐκ παραλλήλου τους Ἱερούς Ναούς τοῦ Ἁγίου Ἐλευθερίου Ἀχαρνῶν καὶ Ἁγίου Λουκᾶ Πατησίων.

  Σεπτῇ ἐντολῇ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαῖου, τήν 29ην Φεβρουαρίου 1999, Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας, ἐχειροτονήθη εἰς πρεσβύτερον ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Ἀποστόλου ἐντῷ Μητροπολιτικῷ Ναῷτῶν Εἰσοδίωντῆς Θεοτόκου Πόλεως Ρόδου, προχειρισθεις εἰς Ἀρχιμανδρίτην. Ἀπεστάλη εἰς τας Νήσους Νίσυρον καὶ Σύμην, ἀναπτύξας αὐτόθι πλουσίαν ποιμαντικην δρᾶσιν, κηρυγματικόν και πνευματικόν ἔργον κα ἰδιαιτέραν ποιμαντικήν δραστηριότητα εἰς τον τομέα τῆς νεότητος. Το Νοέμβριον τοῦ 2001, ἐντολῇ τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Ἀποστόλου μετετέθη εἰς τον ιερόν ναόν Ἁγίας Παρασκευῆς Ἰαλυσοῦ φροντίσας δια την ἀνακαίνισιν αὐτοῦ, συνεχίσας πλουσίαν πνευματικήν δραστηριότητα. Διετέλεσε Καθηγητής  Βυζαντινῆς Μουσικῆς εἰς το Μουσικόν Σχολεῖον Ρόδου τὸ σχολικόν ἔτος 2003-2004.

  Τὸ Νοέμβριον 2005 διωρίσθη ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, προϊστάμενος τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἁγίων Ἀποστόλων Πόλεως Ρόδου παραλλήλως ὑπηρετίσας τη Θρησκευτικήν Ὑπηρεσίαν τοῦ νέου Γενικοῦ Νοσοκομείου Ρόδου.

  Το Νοέμβριον 2006 ἐτοποθετήθη ἱερατικῶς προϊστάμενος τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Παλαιοῦ Ὀρφανοτροφείου Ἀρρένων. Το 2007 διορίσθη ὑπεύθυνος τοῦ νεοσυστάτου Φροντιστηρίου Ἐκκλησιαστικῆς Ὑμνῳδίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ρόδου ἀναλαβών συγχρόνως και τη  διδασκαλίαν τῆς Ἱερᾶς Ψαλτικῆς Τέχνης. Ἐπι σειρά ἐτῶν μετέχει ἐνεργῶς εἰς την ιερά ὑπόθεσιν τῆς ἐκκλησιαστικῆς και παραδοσιακῆς μουσικῆς ἐν Ἐλλάδι καὶτῷ Ἐξωτερικῷ διδάσκοντας εἰς μοναχούς καὶ λαϊκούς την ιεράν τέχνην τοῦ ἀναλογίου εἰς την γαλλικήν και την αγγλικήν.

  Το 2015, ἴδρυσε Φροντιστήρια Ἐκκλησιαστικῆς Ὑμνῳδίας εἰς Βερολῖνον Γερμανίας και Μασσαλίαν και Περιχώρων Γαλλίας, παραλλήλως  συμβάλλοντας ἀποφασιστικῶς εἰς την προσαρμογήν τῶν ἐκκλησιαστικῶν ὕμνων εἰς την γαλλικήν δια τας ἀνάγκας τῶν γαλλοφώνων παροικιῶν.

  Δίδει διαλέξεις, ὁμιλίας, συναυλίας, ἀρθρογραφεῖ, μεταφράζει, συνθέτει ἐκκλησιαστικούς ὕμνους και εκτός της ἑλληνικῆς γλώσσης ὁμιλεῖ τη γαλλικήν, την αγγλικήν και την ιταλικήν, γνωρίζει δε την ισπανικήν, την τούρκικην και τη λατινικήν.

 • Ζαμπέτουλας Μπίνης Παναγιώτης
  • Λαούτο
  Ζαμπέτουλας Μπίνης Παναγιώτης

  ΣΠΟΥΔΕΣ

  Αποφοιτος Τμήματος Τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων.

  Κάτοχος πιστοποιητικού διπλώματος με το βαθμό ΑΡΙΣΤΑ από το Ελληνικό Ωδείο για το μουσικό όργανο «λαούτο».

  Σπουδές πιάνου σε επίπεδο ανωτέρας.

  Σπουδές θεωρητικών σε επίπεδο Ειδικού Αρμονίας.

  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

   Επιμορφωτής (στο όργανο λαούτο) στα πλαίσια προγράμματος διδασκαλίας παραδοσιακής μουσικής μέσω του Οργανισμού Ν.Ε.Λ.Ε

  Δωδεκαετή εμπειρία με ενεργή συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, σε φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής αλλά και σε τοπικά μουσικά σχήματα.

  Διετή συνεργασία με τον καταξιωμένο Μουσικό Νίκο Χατζόπουλο.

 • Καβάσιλας Γεώργιος
  Καβάσιλας Γεώργιος

  Ο Γιώργος Καβάσιλας γεννήθηκε στη Ρόδο το 1983.

  Στα επτά του χρόνια, στο πλάι καταξιωμένων καθηγητών, άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στην κλασική κιθάρα και σε ηλικία δεκαπέντε ετών πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία ως σολίστ. Το 2006 ολοκλήρωσε τις θεωρητικές και πρακτικές σπουδές του, με τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις.

  Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής παιδείας, από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της γενιάς του. Δίδαξε σε ιδιωτικό σχολείο και ωδείο.

  Η γνώση του δεν περιορίστηκε μόνο στην κλασική μουσική, αλλά και στη σύγχρονη, εξελίσσοντας το πηγαίο του ταλέντο σε διαφορετικά είδη μουσικής όπως jazz, blues, rock, hardrock, progressive, metal κ.α. Απόφοιτος του παγκοσμίου φήμης Berklee College of Music που εδρεύει στη Βοστόνη, του δόθηκε η δυνατότητα να διευρύνει τις γνώσεις του δίπλα σε διεθνούς κύρους μουσικούς όπως ο Joe Musella, Gary Burton…κ.α.

  Υπήρξε μέλος κριτικής επιτροπής στον 4ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ‘Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα’, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως 8 Απριλίου 2012 και  στον 5ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ‘Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα’, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως 10 Μαΐου 2014 στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.

  Θέλοντας να αποτελέσει μέλος μιας μεγάλης προσπάθειας υπέρ των σκοπών της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, στις 12 Φεβρουαρίου 2012 συμμετείχε ως σολίστ στο φιλανθρωπικό Gala με θέμα: ‘Πέπλα έρωτα – Πνοές ελπίδας’ στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η μέτζο σοπράνο CarlaDirlikov μεταξύ άλλων – υπό την ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια του Κων/νου Π. Καράμπελα-Σγούρδα.

  Αργότερα συμμετείχε στα ακόλουθα ρεσιτάλ:

  Στις 24 Αυγούστου 2012, έλαβε μέρος, στις μουσικές συναντήσεις νέων βραβευμένων σολίστ στο Αχίλλειο της Κέρκυρας, με τίτλο: ‘Αγαπημένες μουσικές υπό το σεληνόφως’, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές του κοινού.

  Το Μάιο του 2013 συμμετείχε ως σολίστ, στο Gala για τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση της GinaBachauer, αποσπώντας τις εντυπώσεις του κοινού που αποτελείτο από φιλόμουσους από όλο τον κόσμο.

  Ο Γιώργος Καβάσιλας στην αρχή ακόμη της καριέρας του, αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη της σύγχρονης εποχής, συνδυάζοντας τη μοντέρνα με την κλασική μουσική.

 • Καβάσιλας Παναγιώτης
  Καβάσιλας Παναγιώτης

  Ο Καβάσιλας Παναγιώτης γεννήθηκε στην Ρόδο το 1985. Σε ηλικία 8 χρονών ξεκίνησε κλασικό πιάνο με καθηγήτρια την Κάσδαγλη Ρένα. 
            Ολοκληρώνει τις σπουδές του στο ίδιο αντικείμενο με καθηγήτρια τη Χατζηστρατή Σεβαστή, αποκτώντας το πτυχίο του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».  Συνεχίζει στο Μεταπτυχιακό τμήμα Πιάνου του Ωδείου Α. Κορέλλι με τον καταξιωμένο σολίστ Γώγο Παναγιώτη με σκοπό την απόκτηση του διπλώματος. 
            Είναι επίσης πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» και συνεχίζει τις σπουδές του στη σχολή Ανώτερων Θεωρητικών, στο τμήμα Φυγής.
            Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες παραστάσεις του Ωδείου και έχει πάρει μέρος στην εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Παρασκευή στις 3:Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη» με ένα μουσικό ταξίδι στον 19ο και 20ο αιώνα εκτελώντας έργο του Franz Liszt.
            Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια «Παιδαγωγικής του Πιάνου» κοντά στην Τσίτσα-Κούνιο Άννα, «1ο Σεμινάριο Πιάνου» με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Γώγο Παναγιώτη, όπως επίσης το σεμινάριο με τον Αλκίνοo Ιωαννίδη «Η λέξη και η νότα», όπου είχε την τιμή να εκτελέσει ένα έργο του Αrvo Part.    
            Συνεχίζει ως καθηγητής κλασικού πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Α. Κορέλλι από το 2010 έως και σήμερα.

 • Καρακατσάνη Νατάσα
  Καρακατσάνη Νατάσα

  Νατάσα Καρακατσάνη

  Ημ. Γέννησης: 24/01/86

  Σπουδές

  • 2015 Απόφοιτος Ελληνικού Ωδείου με βαθμό Άριστα παμψηφεί, πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού.
  • 2012 Musical Theatre Course στο Arts Educational School (Λονδίνο).
  • 2009-2012 Ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής με τους Αλέξιο Πρίφτη και Χριστίνα Αργύρη.
  • 2007 Απόφοιτος Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Κεντρική Σκηνή”.

  Σημαντικότερες Εμφανίσεις/Παραστάσεις

  • 03/2015-04/2015 συμμετοχή στο Voice of Greece, στην ομάδα της Μελίνας Ασλανίδου.
  • 12/2014-01/2015 Casino Rhodes, (τραγουδίστρια).
  • 10/2010-01/2011 Θέατρο Παλλάς/Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, “Μαρινέλλα το μιούζικαλ”, σκην. Σταμάτης Φασουλής, (ηθοποιός).
  • 10/2009-05/2010 Θέατρο Χώρα, “RENT” στο ρόλο της ΜΙΜΙ, σκην. Θέμιδα Μαρσέλλου, (ηθοποιός).
  • 10/2008-02/2009 Θέατρο Αλίκη, “Δυό τρελοί τρελοί παραγωγοί”, σκην. Σταμάτης Φασουλής, (ηθοποιός).
  • 06/2007-10/2007 Περιοδεία, “Μήδεια του Μποστ”, σκην. Σταμάτης Φασουλής, (ηθοποιός).
  • 11/2006-02/2007 Θέατρο Ιλίσια, “Funny Girl”, σκην. Γιάννης Κακλέας, (ηθοποιός).

  Διδασκαλίες

  • 2007-2008 “Κολλέγιο Ρόδου”. Διδασκαλία θεατρικής αγωγής σε ηλικίες από 7 μέχρι 16 ετών. Υπεύθυνη δραστηριότητας θεάτρου και μουσικού θεάτρου. Παρουσιάσεις: “Fame the musical” με το τμήμα δραστηριότητας μουσικού θεάτρου Γυμνασίου. “Anastasia” με το τμήμα δραστηριότητας θεάτρου Δημοτικού.
  • 2015 έως και σήμερα Ωδείο Α.Corelli

  Τηλεόραση

  • 2006 Ελληνικά Μονόπρακτα ΝΕΤ “Ψυχοσάββατο”, σκην. Έλλη Παπακωνσταντίνου.

  Κινηματογράφος

  • 2008 Ταινία μικρού μήκους “Η δύση”, σκην. Γρ. Ρεντής.
 • Καράμαλης Βασίλης
  Καράμαλης Βασίλης

  Σπουδές

  Εκμάθηση εγχόρδων (Τρίχορδο και Τετράχορδο Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς και Μαντολίνο) (1971 - 1974) και συνθέτης (ρεμπέτικο – λαϊκό – ορχηστική μουσική) (1990)

  Προϋπηρεσία

  • Ιδρυτής του γκρουπ VIP’S συνοδεύοντας επώνυμους καλλιτέχνες όπως Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννη Βογιατζή. (1976 – 2004)
  • Ιδρυτής του γκρουπ Café Aman Ameriκa (1995) με πολλές εμφανίσεις στο Θέατρο Δάσους Θες/κης, Ηρώδειον και Λυκαβυττό και περιοδεία με Μαριώ και Αγάθονα σε Άμστερνταμ και Βρυξέλλες (1997)
  • Συνεργασία με Μανόλη Ρασούλη (1980) και συμμετοχή στο ντοκιμαντέρ για τη ρεμπέτικη μουσική που έχει διατηρηθεί μέχρι τώρα από τους Έλληνες της διασποράς (Έλλη Πασπαλά και Βαγγέλης Φάμπας) ( 1982)
  • Συνεργασία με Μαρία Φαραντούρη, Ζούλφι, Λιβανέλι και Al Di Meola στο Town – Hall (2000), με Γιώργο Νταλάρα, Κώστα Γάβρα, Σαββίνα Γιαννάτου, Λυδία Κονιόρδου και Συμφωνική Ορχήστρα (2003)
  • Συμμετοχή σε δυο συναυλίες ( Έλληνες – Τούρκοι Συνθέτες Ποιητές) στη Σμύρνη και Ρόδο με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Σμύρνης (2005)
  • Συμμετοχή στον τελευταίο δίσκο του Δημήτρη Ζερβουδάκη και είναι μέλος της ορχήστρας του. Συνεργασία με Αντώνη Μητζέλο (2007)
  • Συμμετοχή με τη Συμφωνική της Προύσας (2010)
  • Υπεύθυνος Καθηγητής στο Λαϊκό τμήμα του Ωδείου Κορέλλι.
   Καθηγητής εγχόρδων (Τρίχορδο και Τετράχορδο) Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς και Μαντολίνο στο Ωδείο Κορέλλι από το 2005 έως σήμερα.
 • Κατσαρά Ευδοκία
  Κατσαρά Ευδοκία

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  2015-2016  Καθηγήτρια Φλάουτου. Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου από 5-11-2015 έως 30-6-2016.

  2014-2015 Καθηγήτρια Φλάουτου. Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνο από 25-9-2014 έως 30-6-2015.

  2013-2014  Καθηγήτρια Φλάουτου. Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου από 10-1-2014 έως 21-6-2014.

  2009-2010  Καθηγήτρια Μουσικής. Α’βάθμια Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2008-2009  Καθηγήτρια Μουσικής. Α’βάθμια Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2007-2008  Καθηγήτρια Μουσικής. Α’βάθμια Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2007-σήμερα  Καθηγήτρια Φλάουτου, Ωδείο Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου. Σύμβαση αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης.

  2006-2007  Καθηγήτρια Μουσικής. Α’βάθμια Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2005-2006 Καθηγήτρια Φλάουτου. Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2004-2005  Καθηγήτρια Φλάουτου. Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2004-σήμερα Μουσικός, εκτελέστρια φλάουτου στη Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου με σύμβαση αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης. 

  2003-2004 Καθηγήτρια Μουσικής. Α’βάθμια Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2002-2003 Καθηγήτρια Μουσικής. Α’βάθμια Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2000-2001 Καθηγήτρια Φλάουτου. Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  2000-2003  Αρχιμουσικός στη φιλαρμονική δήμου Ιαλυσού-Ρόδου.

  2000-  Καθηγήτρια φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Ρόδου.

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  2014-2016     Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, με τίτλο             «ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ».

  2010-2014     Πτυχίο του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Παιδαγωγικό τμήμα. Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΑΕΙ - Ρόδου).

  • Δίπλωμα Πλαγίαυλου, Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
  • Πτυχίο Φυγής, Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.
  • Πτυχίο Ενοργανώσεως Πνευστών Οργάνων, Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.
  • Πτυχίο Αντίστιξης, Ωδείο Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου.
  • Πτυχίο Αρμονίας, Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

  1995-1996  Πτυχίο Ωδικής, Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  2016  Εισήγηση με τίτλο «Σχολική κουλτούρα-Σχολικό κλίμα: Το παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου» στην 8η Επιστημονική Διημερίδα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού «Η σχολική μονάδα ως ευφυής, υβριδική και ηθική οντότητα».

  2015  Εισήγηση με τίτλο «Το πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου: Μια πρόταση για Ανάπτυξη» στην 7η Επιστημονική Διημερίδα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού «Συστημική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Μονάδων: Τεχνολογική και Παιδαγωγική Συνύφανση».

  2014  Εισήγηση με τίτλο «Η Αξιολόγηση Σχεδιασμένων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών» στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα: «Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες».

  2014  Master Course Φλάουτου. Σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), Ωδείο Kodaly. Διάρκεια: 10 ώρες.

  2013-2014  Επιμόρφωση στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων των Πράξεων «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, «Εκπαιδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.

  2011- 2012  Παιδαγωγική Επιμόρφωση. Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης. Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αθηνών. Διάρκεια: 3 μήνες.           

  2011   Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Νομό Δωδ/σου. Διάρκεια: 250 ώρες.

  2010-2011  Εξειδίκευση στην Ψυχοπαιδαγωγική Κατάρτιση. Διαλέξεις, e-learning, Μικροδιδασκαλία, Εκπόνηση εργασίας. Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης ΠΤΔΕ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διάρκεια: 420 ώρες

  2012 Διδακτορική Έρευνα στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Παρακολούθηση Διημερίδας. Διάρκεια: 7-8 Μαΐου.

  1999  Εξειδίκευση σε θέματα Διοικητικής Υποστήριξης Υπηρεσιών. Ο.Α.Ε.Δ. Κ.Ε.Κ. Ρόδου. Διάρκεια: 600 ώρες.

   

 • Κατταβενάκης Παναγιώτης
  Κατταβενάκης Παναγιώτης

  Ο Κατταβενάκης Παναγιώτης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 16/02/1984.
  Ξεκίνησε τις σπουδές μουσικής σε ηλικία 7 ετών στο Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Ρόδου. Διδάχθηκε πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν και θεωρητικά. Σε όλο το διάστημα έπαιρνε μέρος σε μαθητικές συναυλίες των καθηγητών του.
  Έχει πάρει πτυχία Πιάνου, Αρμονίου και Ακορντεόν με «Άριστα Παμψηφεί» και πτυχία Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής με «Άριστα».
  Είναι εγγεγραμένος σε σχολή Ενοργάνωσης Πνευστών. Παίζει κρητική λύρα, τουμπελέκι και είναι διορισμένος στην φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου από διαγωνισμό ΑΣΕΠ σαν Σαξόφωνο ALTO.

  Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις των πολιτιστικών οργανισμών των Δήμων Καλλιθέας – Ιαλυσού – Ρόδου και σε φεστιβάλ στον Ελλαδικό χώρο. ‘Εχει παρακολουθήσει μαθήματα Η/Υ και έχει πάρει το ECDL και είναι καθηγητής Ακορντεόν, Ειδικού Αρμονίας, Πιάνου και επιμελητής Αντίστιξης και  Φυγής.

  Διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου & Ροδιών Παιδεία στο τμήμα πληκτροφόρων οργάνων. Εργάζεται επαγγελματικά με συγκροτήματα. Τέλος εργάζεται ως καθηγητής Ακορντεόν στο Ωδείο Α. Κορέλλι από το 2015 έως και σήμερα.

 • Κοκκαλά Καραγιαννιού Ζωή
  Κοκκαλά Καραγιαννιού Ζωή

  Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26/7/1973. Έκανε σπουδές πιάνου, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο το 1998 στο Σύγχρονο ωδείο Αθήνας και  κλασικού τραγουδιού στο ίδιο ωδείο, στην τάξη του Γιώργου Ζερβάνου απ’ όπου πήρε δίπλωμα με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» το 2002.

                 Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις σε συναυλιακούς χώρους και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

                  Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια φωνητικής σε αρκετά ωδεία της Αθήνας και από το 2004 ζει και διδάσκει στη Ρόδο, στο ωδείο του Πολιτιστικού  Οργανισμού του Δήμου και Στο παράρτημα Ελληνικού Ωδείου στη Ρόδο.

                  Από το 2006 έως και το 2009 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρόδου, ως υπεύθυνη του τμήματος φωνητικής-ορθοφωνίας των θεατρικών εργαστηρίων. Αποτέλεσμα της δουλείας αυτής ήταν η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  «Αχ βρε παλιομισοφόρια» το Μάιο του 2009 σε διδασκαλία και επιμέλεια δική της.

                  Είχε συμμετοχή σε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε νησιά όπως η Σύμη (Φεστιβάλ Σύμης) , και η Νίσυρος.

                 Στη Ρόδο είχε συμμετοχή σε παραστάσεις όπως  αφιέρωμα στο Lorca, (2006), «Οι Έλληνες συνθέτες συναντούν τη Δωδεκανησιακή παράδοση (2007),εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα ποίησης στο διεθνές κέντρο λογοτεχνών το 2007,  «100 χρόνια ελληνικής οπερέτας» (σε συνεργασία με το σπίτι της Ευρώπης-2009), Phantom of the opera ( Απρίλιος 2011), ρεσιτάλ έντεχνου τραγουδιού με τη συνοδεία της πιανίστριας κ. Ρένας Ιωαννίδου Σαββαίδου , σε διοργάνωση με το Inner weel- Rotary το Νοέμβριο του 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

                   Από το 2006 σε συνεργασία με τον ηθοποιό Νίκο Μειτανή επενδύει μουσικά παραστάσεις θεατροποιημένων παραμυθιών. Το παραπάνω σχήμα είναι γνωστό στο κοινό ως: «Ο Παραμυθάς και η κυρία Μουσική» Η δράση αυτή έχει λάβει χώρα σε πολλούς χώρους και φορείς, όπως η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ,σε συνεργασία με την οποία οι παραστάσεις δίνονται σε κέντρα ΑΜΕΑ, γηροκομεία, ιδρύματα κλπ.

                  Από τον Ιούλιο του 2011 είναι μέλος του πολυφωνικού συνόλου «10 με τόνο» και πραγματοποίησαν μουσική παράσταση «τα τραγούδια αλλιώς» στις 31 Μαρτίου 2012, συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου τον Ιούνιο του 2012 στον Αγ. Φραγκίσκο, και είδη προετοιμάζονται για εμφανίσεις εκτός Ρόδου.

  Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Καραγιαννιό.      

   

   

 • Κώτη Μαίρη
  Κώτη Μαίρη

  Γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στη Ρόδο.

  Έχει πάρει πτυχίο Ωδικής και πτυχίο Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

  Είναι διορισμένη ως δασκάλα μουσικής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το Σεπτέμβριο του 1993. Είναι μέλος της Πειραματικής χορωδίας Δήμου Ρόδου από το Σεπτέμβριο του 1994. Έχει διδάξει πιάνο στο Ελληνικό Ώδείο Ρόδου και στο Ωδείο Α.Κορέλλι τα τελευταία χρόνια.

 • Λότσκο Αμαρίλντο
  Λότσκο Αμαρίλντο

  Σπουδές – ειδικότητα – Επιμόρφωση

  - Πτυχίο βιολοντσέλου – Σχολή καλών τεχνών Αργυρόκαστρου
  - Διπλωματούχος με άριστα «Ωδείο Όπερα» στην Αθήνα
  - Πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1 Επιπέδου από το «Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας» Αθήνας

  Επαγγελματική εμπειρία

  1982 – 1990          -
  Συμμετοχή στην Συμφωνική Ορχήστρα Αργυρόκαστρου ως Τσελίστας
  1993 – Σήμερα     - Συμμετοχή σε σύνολα Μουσικής Δωματίου
                                     -
  Μέλος του συγκροτήματος «Έβενος» με κυκλοφορία 2 cd’s
                                       -Συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ασπρόπυργου, τη χορωδία του Δήμου Ν.  Ηρακλείου
                                   -Καθηγητής μουσικής στο Ωδείο «Όπερα», Ωδείο «Σύγχρονη Μουσική Παιδεία» και το «Ωδείο Άντεον».
                                

 • Μακέστα Ματίνα
  Μακέστα Ματίνα

  Σπουδές                                

  Πτυχίο Αρμονίας από το Δωδεκανησιακό Όμιλο Ρόδου (2000)

  Εισαγωγή στη Σχολή Καλών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001)

  Μαθήματα βιολοντσέλου με τον Ρούσι Ντραγκνεβ (Σ.Ω.Θ / 2001 – 2003)

  Σπουδές έξι μηνών στο Παρίσι στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Universite Paris 8, Ile de Saint Denis, με πρόγραμμα Erasmus-Socrates (2006)

  Πτυχίο Μουσικών Σπουδών Σχολής Καλών Τεχνών του ΑριστοτέλειοΥ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2007)

  Δίπλωμα Πιάνου (άριστα παμψηφεί), Ωδείο Φ. Νάκας, τάξη Christine Fressinier (2008)

  Kατάκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου : «Μουσική Ερμηνεία – Διδακτική του Πιάνου» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ.Έλενα Μουζάλα (2010)

  Προϋπηρεσία                       

  Ωρομίσθια δασκάλα μουσικής σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία στο 8ο και 18ο δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης (2009 - 2010)

  Ωρομίσθια καθηγήτρια μουσικής στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (2009 - 2010)

  Δασκάλα Πιάνου στο Ωδείο Δ.Δημόπουλος, Κοζάνη (2009 - 2010)

  Δασκάλα Πιλανου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Κιλκίς

  Δασκάλα πιάνου στο Ωδείο Κορέλλι από το 2010

 • Μπουρνής Μπάμπης
  Μπουρνής Μπάμπης

  Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 2/12/1974 με καταγωγή από τη Λέρο.

  Η πρώτη επαφή με το μπουζούκι ήταν σε ηλικία 9 ετών στο Τμήμα Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του Δ. Κλειδωνιάρη στη Λέρο.

  Μετέπειτα οι καθηγητές του στο μπουζούκι ήταν οι Ν. Δράκος, Α. Χωραφήτης, Σ. Μακρής και στη συνέχεια στην Αθήνα, στην Μουσική Σχολή του Ι. Σαρρήδη.

  Η γνωριμία του, με τους αείμνηστους Γιώργο Ζαμπέτα και Απόστολο Καλδάρα, υπήρξε καταλυτική για τις μετέπειτα σπουδές στο Εθνικό και Αττικό ωδείο (πιάνο και θεωρητικά)

  • Μαέστρος και σολίστ σε διάφορα κέντρα διασκέδασης και επικεφαλής σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Ιδρυτής της σχολής «Σχολή Λαϊκής και Σύνχρονης Μουσικής» ως το 2006 με συνεργάτη τον Γ. Σωτήρχο.
  • Συνθέτης – στιχουργός πολλών τραγουδιών με ερμηνευτές διάσημους καλλιτέχνες.

  Επίσης έχει συνθέσει – ενορχηστρώσει μια δική του παραγωγή, με ορχηστρικά κομμάτια σόλο για μπουζούκι.

  Πρόσφατα έχει γράψει την δική του ολοκληρωμένη μέθοδο εκμάθησης για 8χορδο μπουζούκι.

  Διδάσκει από ηλικία 20 ετών τα εξής όργανα: Μπουζούκι – Τζουρά – Μπαγλαμά –σάζι.

 • Νικιτιάδη Άννα
  Νικιτιάδη Άννα

  Η Άννα Νικιτιάδη  κατάγεται από τη Νίσυρο και ζει μόνιμα στη Ρόδο από το 1997. Αν και τελείωσε την σχολή Ειδικών Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου  η αγάπη της για την μουσική γρήγορα την οδήγησε στο δρόμο των μουσικών σπουδών.

  Αποφοίτησε από το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου, τάξη Παραδοσιακών Κρουστών του κ. Ν. Χασάπη, με Πτυχίο στα Ανώτερα Θεωρητικά της Ευρωπαϊκής Μουσικής του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, ενώ παράλληλα σπουδάζει Νέυ, Φλάουτο, Βυζαντινή και Ανατολική μουσική, παρακολουθώντας σεμινάρια μουσικής από διάσημους, διακεκριμένους μουσικούς σε όλη την Ελλάδα.

  Συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής, έντεχνης και μεσαιωνικής μουσικής με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

  Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές στη Ρόδο και στην Αθήνα.

   Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μουσικής της Κωνσταντινούπολης αλλά και άλλων πόλεων της Τουρκίας.

   Συνεργάστηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης δίνοντας παραστάσεις στην Τουρκία και στη Ρόδο.

  Έχει συμμετάσχει στο Νομαρχιακό πρόγραμμα  «Μουσική και Παιδί», σε σύμπραξη με την Πειραματική και την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ροδίων.

   Είναι μέλος του μουσικού σχήματος «La Galana» (μεσαιωνική μουσική), λαμβάνοντας μέρος σε μεσαιωνικά Φεστιβάλ.

  Είναι επίσης μέλος του μουσικού σχήματος «Tρίο Καταλόγια» (παραδοσιακή μουσική ελληνική, αραβική και τουρκική).

  Έχει συμμετοχές σε ηχογραφήσεις δίσκων και τέλος, διδάσκει επί επταετεία στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρόδου, ως καθηγήτρια παραδοσιακών κρουστών, καθώς επίσης και στο ωδείο Corelli της Ρόδου.

 • Ντουμάνη Σμαράγδη
  Ντουμάνη Σμαράγδη

  Τίτλοι σπουδών

  • Πτυχίο Αρμονίας,
  • Πτυχίο τροπικής Αντίστιξης,
  • Πτυχίο Λύρας.

  Γνώση Αγγλικής, Γερμανικής Γλώσσας (Lower Edexcel, Zertifikat)

  Προϋπηρεσία

  Εργάζεται ως δασκάλα ανωτέρων θεωρητικών και λύρας από το 2009 ως και σήμερα στο Ωδείο Α.Corelli. Επιπροσθέτως παραδίδει μαθήματα παραδοσιακής λύρας στον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Τερψιχόρη Καλυθιών.


  ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και κατόπιν συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στο Ωδείο Α.Corelli παίρνοντας τα παρακάτω πτυχία:

  • Πτυχίο Αρμονίας με γενικό βαθμό "Λίαν Καλώς"
  • Πτυχίο Τροπικής Αντίστιξης "Άριστα"
  • Πτυχίο Λύρας "Άριστα"

  Επίσης είναι υπεύθυνη του τμήματος Παραδοσιακού Εργαστηρίου του Ωδείου A.Corelli το οποίο λαμβάνει μέρος σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

 • Ξανθόπουλος Γιώργος
  Ξανθόπουλος Γιώργος

  Γεννημένος στη Νάουσα, ξεκινά τα πρώτα μουσικά βήματα στο Φλάουτο, στην Εστία Μουσών Νάουσας. Το 1995 εισάγεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του καθηγητή Ν.Δημόπουλου, ενώ παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα Ανώτερων θεωρητικών (τάξη Κ.Ζαρίμπα).

  Συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Κ.Ω.Θ., μελετάει Κρουστά (τάξη Α.Βασιλειάδη) και Βυζαντινή μουσική (τάξη Π.Παπαεμμανουήλ).

  Είναι διπλωματούχος Κρουστών, πτυχιούχος Φλάουτου, Φούγκας, Ωδικής, Ενοργάνωσης & Διεύθυνσης Μπάντας και Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους D.Weckl, Δ.Δεσύλλα, T.Milkov (κρουστά), Ι.Matusz, T.Wye, R.Brown, L.Kovacs, R.Davis, I.Macovei, A.Adorján (φλαόυτο), A.Μπαλτά, Θ.Αντωνίου, Ε.Ζαχαροπούλου (θεωρητικά-σύνθεση), Χ.Ταλιαδώρο (βυζαντινή) κ.ά.

  Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του μουσικοχορευτικού σχήματος flamenco

  Caja Secreta,(το πρώτο ελληνικό σχήμα flamenco με δισκογραφία), με εμφανίσεις σε: ΜΜΘ, ΚΟΘ Underground, PAFOS2017, Παρά θιν'αλός, Παλλάς κ.ά.

  Συνεργάζεται ως έκτακτο μέλος, με την  Συμφωνική ορχήστρα και την Μπάντα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική του Δ.Καλαμαριάς, την ορχήστρα αρχαίων ελληνικών οργάνων “Ορφεία Αρμονία”, το σχήμα Μεσαιωνικής μουσικής “Κώδιξ” κ.ά.

  Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο ("O Ύπνος της Λογικής Γεννά Τέρατα" και "ΜΕΜΟ"), για το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

  Ως υπεύθυνος διεύθυνσης της Χορωδίας Σύγχρονης Μουσικής του Ελληνικού Κολλεγίου, έχει εμφανιστεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας (Κ.Παπούλια), στο Βασιλικό Παλάτι Zarzuela της Ισπανίας (Βασίλισσα Σοφία), το Φιλολογικό Σχολείο Βελιγραδίου, το Μουσείο Μουσικών Οργάνων Στουτγάρδης, την Ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη κ.ά.

  Διδάσκει στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων και στη ΧΑΝΘ Ασβεστοχωρίου.

   

 • Πηδιάκη Ειρήνη
  • Βιολί / Violin
  Πηδιάκη Ειρήνη

  Σπουδές          

  Πτυχίο Βιολιού στο Αττικό Ωδείο Αθηνών με βαθμό Άριστα Παμψηφεί.

  Προϋπηρεσία                       

  Συνοδεία σε συναυλία του Δήμου Νότια Ρόδου (2006)

  Πρώτο Βιολί στην Ορχήστρα του Αττικού Ωδείου Αθηνών. Με αρκετές εμφανίσεις στο Νομό Αττικής (1993 - 2006)

  Πρώτο Βιολί σε συναυλία στο Μουσείο Δ.Γουλανδρή (1997)

  Χορωδός, «Χορωδία Δήμου Ρόδου» (1984 - 1994)

  Μαθήματα βιολιού στο Ωδείο Δωδεκανησιακού Ομίλου (1984 - 1993)

  Υπεύθυνη τμήματος εγχόρδων με δοξάρι στο Ωδείο Κορέλλι.

  Καθηγήτρια Βιολιού στο Ωδείο Κορέλλι από το 2006 έως και σήμερα

 • Πολυμένωφ Εμίλ
  Πολυμένωφ Εμίλ

  Ο Εμίλ Πολυμένωφ είναι γεννημένος στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας στις 01/08/1965. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Από το 1990 έως και σήμερα ζει και εργάζεται στη Ρόδο.
              Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ωδείο της πόλης του. Το 1984 απέκτησε πτυχίο από το Ωδείο και μόνιμη άδεια διδασκαλίας κιθάρας από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το 1986 εισήχθει στην Κρατική Μουσική Ακαδημία – Pancho Vladigerov  και το 1990 αποφοίτησε με το βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» με την ειδικότητα στην κλασική κιθάρα.
              Κατά την διάρκεια των σπουδών του διακρίθηκε επανειλημμένως ως σολίστας και ως μέλος συνόλων Μουσικής Δωματίου. Έχει πάρει  2ο βραβείο στο Πανβουλγαρικό διαγωνισμό «Νέος Μουσικός» στην πόλη Chirpan το 1983, 1ο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό το 1987 και 2ο βραβείο στο «Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας» στην πόλη Γκότσε Δέλσεφ το 1988.
              Έχει κάνει ηχογραφήσεις για το Ράδιο Σοφία (Horizont) και για το Πρώτο πρόγραμμα της Βουλγαρικής τηλεόρασης το 1989.
              Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Valentin Bielsa (Ισπανία), τον Leo Brower (Κούβα), Hubert Kappel (Γερμανία), όπως επίσης παρευρέθηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας στο Estergom στην Ουγγαρία και στο Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας Βόλου.
              Κατά την παραμονή του στη Ρόδο είναι μόνιμα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Από την αρχή ως σολίστας κιθαρίστας και αργότερα σε σύνολα έντεχνης ελληνικής μουσικής (συνεργασία με τους Τάκη Βούη, Ίριδα Μαυράκη, Αγαπητό Πάχο, Alexandra Gravas κ.α.). Το 1990 ίδρυσε μαζί με τον Νίκο Χασάπη τους «JAZZ BAND» και από τότε έχουν πολυάριθμες εμφανίσεις σε συναυλίες και συνέδρια στη Ρόδο.
              Έχει εργαστεί από το 1990 έως το 1998 στο Εθνικό Ωδείο Ρόδου, από το 1998  έως το 2004 στο Ωδείο Ρόδου (Κ. Καστρουνή), από το 2004 έως και σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου ως καθηγητής κιθάρας και από το 2014 έως και σήμερα στο Ωδείο Α. Κορέλλι Ρόδου ως καθηγητής κιθάρας.

 • Σαντορινιού Άννα
  Σαντορινιού Άννα

  ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΑΝΝΑ

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  1985

  Πτυχίο πιάνου και Ειδκού Αρμονίας  από το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

  1989

   Πτυχίο τραγουδιού από το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

  1992

  Σεμινάριο

  Προβλήματα ακοής  λογου και ομιλίας. Πρόληψη και αντιμετώπιση.

  1995

  Μουσικοπαιδαγωγικό σεμινάριο στο ινστιτούτο ΚOD’ALY   στο  Κέσκεμετ  της Ουγγαρίας.

  1998

  Σεμινάριο <<Η θεατρική αγωγή στην πράξη>>.

  1999

  Παιδαγωγικό σεμινάριο με θέμα Δυσλεξία και αντιμετώπιση.

  2002

   Πτυχίο ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

  2002

   Σεμινάριο <<ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ>> Ευαισθητοποίηση κοινωνίας -σχολείου.

  Δυσλεξία και αντιμετώπιση.

  2004

  Πτυχίο ΦΟΥΓΚΑΣ από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

  2004 -2014 σεμινάρια παιδαγωγικά ,μουσικοπαιδαγωγικά  Διεύθυνσης σχολικής χορωδίας , μαθησιακών διαταραχών, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,θεατρικού παιχνιδιού,συγγραφής σεναρίου, διήγησης  θεραπευτικού παραμθιού, και άλλα.

  2014

   Σεμινάριο για τη  Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος.

  2014

  ΣΕΙΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

  Αξιοποίηση εκφραστικών μέσων στην τάξη.

   Σειρά σεμιναρίων για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία της μουσικής.

  Η διδακτική της μουσικής.

  ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  Διδασκαλία πιάνου και θεωρητικών της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο παραρτημα Αμαρουσίου.

  Διδασκαλία πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας Αθηνών .

  1994-1995

  Διορισμός στο μουσικό σχολείο Ρόδου ως υπεύθυνη της χορωδίας , και διδασκαλίας πιάνου .

  1995-1996

  Διορισμός στο Μουσικό σχολείο Ρόδου  ως υπεύθυνη της χορωδίας , και διδασκαλίας πιάνου.

  1996-

   Μόνιμος διορισμός στην Α/θμια Εκ/ση Δωδεκανήσου.

  Οργάνωση και συμμετοχή σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα.

  Συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις (σύνθεση μουσικής και τραγουδιών )

  Οργάνωση σχολικών χορωδιών.

  2015-2016

  Διδασκαλία μουσικής  προπαιδείας και μουσικοκινητική αγωγή στο  Πρώτο πειραματικό Ειδικό σχολείο Ρόδου.

  2016-2017

  Συνεργασία με το Ωδείο Κορέλλι.

 • Σικελιανού Τάνια
  • Βιολί / Violin
  Σικελιανού Τάνια

  Η Τάνια Σικελιανού γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε σπουδές βιολιού και ανώτερων θεωρητικών στην Πάτρα, τις οποίες ολοκλήρωσε με διπλωματικές εξετάσεις στην Αθήνα, αντίστοιχα με τον Γιάννη Γεωργιάδη και τον Μιχάλη Τραυλό. Έχει συμμετάσχει σε διεθνούς φήμης σεμινάρια, όπως το ‘Summit music festival’ στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος, το ‘Rencontres Internationales de Jeunesses Musicales’ στην Γενεύη, το 7o ‘International Masterclass’ στη Μπρυζ με τον Alexander Brussilovsky, στην Αθήνα με τον Στέλιο Καφαντάρη και στο workshop de Singel Aμβέρσα, 2011 κερδίζοντας τρία βραβεία καλύτερης ερμηνείας πάνω στην σύγχρονη μουσική. Συνέχισε μαθήματα βιολιού στο Παρίσι με τον Alexander Brussilovsky και στο Conservatoriumτου Amsterdam, με τις Joyce Tan και Reinette Thiadens. Ενώ, το έτος 2010-2011 παρακολουθούσε το μάστερ του University College της Γάνδης για το βιολί στην σύγχρονη μουσική με τον Pieter Jannsen και τον George van Dam. Το 2008 αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στην σύνθεση από το conservatorium του Άμστερνταμ (Καθ. Wim Henderickx). Στο ίδιο ίδρυμα παρακολούθησε επίσης μαθήματα των Kλaas de Vries, Daan Manneke, Fabio Nieder και σεμινάρια των Theo Loevendie, Tan Dun, Fabio Nieder. Επίσης, έλαβε μαθήματα μουσικής κινηματογράφου από τους Jurre Haanstra (2005) και μαθήματα ηλεκτρονικής μουσικής από τους Jorrit Tamminga και Jοs Zwaanenburg. To ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 παρακολούθησε στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης το Sonologie course και ήταν ενεργό μέλος στο field recording workshop με τον Justin Bennett.
  Η Τάνια έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε φεστιβάλ της Ελλάδας (Κρήτη, Instituto Cervantes, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.τ.λ) και της Κύπρου, καθώς και στο εξωτερικό: στις Η.Π.Α, Ολλανδία (International Gaudeamus Music Week, Ιταλικό Ινστιτούτο), Γερμανία (Schumann Haus, Βερολίνο), Βέλγιο (φεστιβάλ Champ D’Action στο “deSingel” της Αμβέρσας, Orpheus Instituut στην Γάνδη, αίθουσα Flagey των Βρυξελλών). Έχει συμμετέχει στην ηχογράφηση της ταινίας ‘Paradise now’ (2005) στο Άμστερνταμ.

  Έχει παρουσιάσει παγκόσμιες πρεμιέρες για σόλο βιολί, γραμμένα για την ίδια και πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα, όπως Μ.Feldman, T.Takemitsu k.τ.λ. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Ολλανδία (Muziekgebouw aan ‘t IJ’, Paradiso), Βέλγιο, Γερμανία, Εκουαδόρ και στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Για παράδειγμα, τα σύνολα Nieuw Ensemble, Asko Ensemble και Goeyvaerts Strijktrio έχουν εκτελέσει έργα της σε φεστιβάλ όπως Contemporary music Festival – Gaudeamus Music Week, Festival in electronic music -Lüneburg, ενώ τον Μάιο του 2008 παρουσίασε με επιτυχία την πρώτη της Όπερα «Μήδεια» σε συνεργασία με την θεατρική σχολή του Άμστερνταμ. Επίσης, εμφανίστηκε ως καλεσμένη συνθέτις στο project ‘Seven deadly sins’ με τους ‘Nederlands Blazers Ensemble’ και το ‘Eerste Christelijk Lyceum’στην Ολλανδία. To 2007, είχε επιλεγεί ως «ταλέντο της εβδομάδας» σε διαγωνισμό του Ράδιο 4 (Άμστερνταμ). To 2009 κ το 2012 στο Διεθνή διαγωνισμό Σύνθεσης Βασίλισσα Ελισάβετ, με το έργο της «Μορφοπλασία» για πιάνο και ορχήστρα, προκρίθηκε στον ημιτελικό. Ενώ, το Σεπτέμβριο του 2010, πήρε το πρώτο βραβείο, στο Διεθνή Διαγωνισμό Όπερας Αndreas Drekis award για την Όπερα της, «Ελίκη Αθάνατος». Πρόσφατα είναι φιναλίστ στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Forme Unique 2012 στην Μελβούρνη Αυστραλία. Είναι μέλος της Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και της Genootschap van Nederlandse Componisten (Ένωση Ολλανδών Συνθετών).

  H πρώτη της Όπερα Μήδεια, αποτελείται μέρος της Βιβλιοθήκης του Conservatorium of Amsterdam.

  Τον Αύγουστο του 2014 δίδαξε βιολί & παρουσιάσεις συναυλιών στο 16ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής, Κοζάνη.
  Το Μάιο του 2016 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα στη Στέγη Γραμμάτων Τεχνών στην Αθήνα το έργο του Luigi Nono, για σόλο βιολί και ηλεκτρονικά, το έργο La lontananza nostalgica utopica futura.
  Τον Οκτώβριο του 2016 μουσική της παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.
  Επίσης από την αρχή του 2016 ξεκίνησε ηχογράφηση για σόλο βιολί πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών εν ζωή στην Αθήνα και το Νοέμβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

  Follow Tania:         
 • Χασάπης Νίκος
  Χασάπης Νίκος

  Ο Νίκος Χασάπης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι Διπλωματούχος κλασικών κρουστών με δασκάλους τους Κων. Βορίση, Κων. Θεοδωράκο, και Αντώνη Ποντίκη. Jazz μαθήματα πήρε από τον Γιάννη Φλώρο και τον Κώστα Παγωνίδη. Από το 1998 ζει στη Ρόδο. Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου και έρχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Ωδείο του ΔΟΠΑΡ ως καθηγητής κρουστών.

  Το 1999 δημιουργεί το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και συμμετέχει στους Πανελλήνιους Μουσικούς αγώνες, όπου βραβεύεται επί τέσσερα συνεχή χρόνια με δύο πρώτα και δυο δεύτερα πανελλήνια βραβεία.

            Έχει συνεργαστεί με τον Σωκράτη Μάλαμα από το 1991 μέχρι το 2001, καθώς και με τούς: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μανώλη Ρασούλη, Γιώργο Καζαντζή, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λιζέτα Καλημέρη, Δημήτρη Ζερβουδάκη κ,α. Το 1999 δημιουργεί με άλλους μουσικούς της Ρόδου το Rho Jazz Quartet.

            Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της Ελληνικής jazz σκηνής όπως είναι: Ο Τάκης Πατερέλης, ο Δημήτρης Βασιλάκης, ο Γιώτης Σαμαράς, ο David Lynch, ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Γιάννης Παπαντριανταφύλλου, ο Δημήτρης Τσάκας, ο Αντώνης Ανδρέου, ο Χάρης Καπετανάκης, ο Δημήτρης Καλαντζής, ο Δήμος Δημητριάδης, Ολεγκ Τσαιλυ, και άλλοι.

            Εχει συμμετάσχει σαν εισηγητής σε διεθνή συνέδρια της ΕΕΜΕ με εργαστήρια δημιουργικής μουσικής στη Λαμία το 2004 και στη Θεσσαλονίκη  με εργαστήριο Body percussion το Νοέμβρη του 2015, όπως επίσης και σε πολλές μουσικές παραστάσεις και συναυλίες.
            Σημαντική συνεργασία ήταν με την Ίριδα Μαυράκη σε συναυλίες στην Τουρκία και στη Ρόδο με την Συμφωνική Ορχήστρα DECO της Σμύρνης.

            Εργάζεται ως καθηγητής κλασικών και σύγχρονων κρουστών στ Ωδείο Α.Κορέλλι από το 2010.

   

 • Χατζηδιάκος Ιωάννης
  • Σαξόφωνο/Saxophone
  Χατζηδιάκος Ιωάννης

  Ο Χατζηδιάκος Ιωάννης  γεννήθηκε το 1982 στη Ρόδο. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε κλαρινέτο με τον κ. Δημήτρη Παπικινό και στη συνέχεια με τον κ.  Ιωάννη Παπασάββα αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο.
              Το 2008 ολοκλήρωσε το Jazz σαξόφωνο και Jazz αρμονία. Συνεχιζει τις σπουδές του  στο κλασικό σαξόφωνο με τον κ. Στάθη Μαυρομμάτη. Έχει συμμετάσχει και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς σαξοφώνου.
              Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Στάθη Μαυρομμάτη, Θανάση Φυσέκη, Γιώργου Λιγερίδη, George Portes,Hans de Jong,Θεόδωρου Κερκεζό, Θεόφιλου Σωτηριάδη, Ξενοφώντος  Αβράμογλου.
              Αποτελεί  μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξόφωνου Ελλάδος, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Ρόδου & μέλος της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Ρόδου.
              Εργάζεται ως καθηγητής jazz σαξόφωνου στο Ωδείο Α. Κορέλλι Ρόδου από το 2014 έως και σήμερα.

 • Χατζηπλής Δημήτρης
  Χατζηπλής Δημήτρης

  Σπουδές                                

  Γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκμάθηση ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας (Rock & Jazz), παρακολούθηση Βυζαντινής Μουσικής και ασχολία με ούτι, μαντολίνο και την παραδοσιακή μουσική.

   Προϋπηρεσία                       

  Συμμετοχή σε πολλά μουσικά σχήματα στη Ρόδο όπως τους La Galana (Μεσαιωνική Μουσική), Blue Train (jazz), Colpogrosso (Ρεμπέτικα), Il Caravan (μουσικές του κόσμου) και Αμάραντος (Παραδοσιακά).

  Καθηγητής Ρεμπέτικης, Jazz και Rock Κιθάρας (ακουστική - ηλεκτρική), Μαντολίνο και Ούτι στο Ωδείο Κορέλλι από τα 2008 έως σήμερα.

 • Χατζησάββας Νεκτάριος
  Χατζησάββας Νεκτάριος

  Ο Χατζησάββας Νεκτάριος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1982. Έχει τελειώσει στο Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Πτυχίο του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής με βαθμό πτυχίου «Καλώς». Είναι κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με βαθμό «Άριστα».

  Συγγράμματα – Συγγραφές

  Πτυχιακή μελέτη, με θέμα : Η μουσική σύνθεση Κύριε Εκέκραξα σε Ήχο Α΄. Μουσικολογική ανάλυση και μορφολογική προσέγγιση της μουσικής σύνθεσης « Κύριε Εκέκραξα», Η έννοια του «τρόπου ερμηνείας» στη περίπτωση του Θρασύβουλου Στανίτσα και του Βασιλείου Εμμανουηλίδη.

  Εργασιακή προϋπηρεσία

  Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο του 2009 ως ωρομίσθιος στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου ως καθηγητής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.
  Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ως ωρομίσθιος στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου ως καθηγητής Λύρας.
  Επίσης έχει λάβει μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Μουσικής στην Αθήνα με πολλές διακρίσεις.
  Το Νοέμβριο του 2009 έλαβε μέρος σε μια εκδήλωση στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου για τα 60 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυμνίων ως Χοράρχης στο Παραδοσιακό Τμήμα του Συλλόγου.
  Επίσης είναι μέλος στη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχόρων, όπου έχει συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις.
  Από το 2005 έως και σήμερα είναι Πρωτοψάλτης στους Αγ. Απόστολους.
  Από το 2013 εργάζεται στο Ωδείο Α.Κορέλλι ως καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

  Συνέδρια – Ημερίδες


  Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με Θέμα: «Το σχολικό τραγούδι και η διαθεματικότητα στην εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου στις 11-2-2011.

 • Χατζηστρατή Σεβαστή
  • Πιάνο / Piano
  Χατζηστρατή Σεβαστή

  Η  Σεβαστή  Α. Χατζηστρατή  γεννήθηκε  στη  Ρόδο.

      Σε ηλικία μόλις 14 ετών με την καθοδήγηση του καθηγητή της Ακαδημίας της Λωζάνης, Αχιλλέα Κολάση, μετέβη με υποτροφία του Δήμου Ροδίων για τη συνέχιση των σπουδών της στην Ελβετία.

      Το 1993 απέκτησε το Diplome de Vitruosite (δίπλωμα δεξιοτεχνίας) με Άριστα παμψηφεί, αριστείο και διάκριση από την Ecole Superieure de Musique de Lausanne, Institut de Ribaupierre.

      Τον Ιανουάριο του 1995 πήρε το Δίπλωμα σολίστ (πιάνου) από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.                   Το 1996 με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique de Paris / Alfred Cortot, απ’ όπου απέκτησε μετά από διαγωνισμό το 1997 το Diplome Superieur de Musique de Chambre (ανώτατο δίπλωμα μουσικής δωματίου) και το 1998 το Diplome Superieur d’ Enseignement de Piano με  Άριστα παμψηφεί.

      Η Σεβαστή Χατζηστρατή έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από διακεκριμένους σολίστ κι έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες σε Ρόδο, Κω, Kάσο, Κάρπαθο, Λέρο, Τήλο, Τέλενδο, Νίσυρο, Νάξο, Αθήνα, Κύπρο, Τουρκία, Γαλλία, Ελβετία και στα Φεστιβάλ Σύμης, Freiburg (Γερμανία) και Φλωρεντίας (Ιταλία). Έχει συμπράξει με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας και επίσης  έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ.

       Έχει εργαστεί σε Ωδείο της Ελβετίας, στο Δημοτικό Ωδείο Σύμης και στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Tα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Παιδική και Πειραματική Χορωδία του δήμου Ροδίων.

        Ο δήμος Σύμης της έχει απονείμει  Τίτλο Τιμής για την προσφορά της στη μουσική.

   Από το 2007 έως το 2011 υπήρξε μέλος του  Οργανισμού  Πολιτιστικής  Ανάπτυξης Δωδεκανήσου (O.Π.Α.Δ.) και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Σύμης. Επίσης από το 2009 συνεργάζεται με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»(του Μεγάρου Αθηνών) για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση Εκτός Έδρας».

        Από το 2000 ζει μόνιμα στη Ρόδο και διδάσκει πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Ρόδου και στο  Ωδείο Corelli.