Νέα Σχολική χρονιά με νέες συνεργασίες!!!

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τη  συνεργασία μας με έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, τον κύριο Νίκο Χαριζάνο! Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνεργασία για την καινούρια σχολική χρονιά!

HarizanosΣύντομο βιογραφικό

Ο Νίκος Χαριζάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Αρμονία και Αντίστιξη στην Αθήνα υπό την επίβλεψη των καθηγητών Χρήστου Λαμπριανίδη και Σπύρου Κλάψη (1992 – 1999). Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στη σύνθεση στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (2000-2001) με τον καθηγητή John Casken και τον καθηγητή Geoffrey Poole και αποφοίτησε με Μάστερ (MMus) στη Σύνθεση. Το 2014 ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές στη Σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Bangor της Ουαλίας υπό την επίβλεψη του καθηγητή Andrew Lewis .
Έργα του έχουν εκτελεστεί σε 33 χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Αργεντινή, Κολομβία, Μαρόκο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Λετονία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Αλβανία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Ελλάδα).

Έργα του επίσης έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ, σε μεγάλο αριθμό αιθουσών συναυλιών και σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο με ορχήστρες, σύνολα και σολίστες και έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης ( Hochschule fur Musik und Theatre Munchen , IVME , Boston Metro Opera, Carl von Ossietzky, Utah University New Music Ensemble, London Chamber Ensemble, V. Zolotarev
Η μουσική του έχει μεταδοθεί πολλές φορές από την Ελληνική Ραδιοφωνία και σε Κρατικούς και Ιδιωτικούς Ραδιοφωνικούς αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς στο εξωτερικό (Εθνική Ραδιοφωνία της Ισπανίας (RNE) και Μεξικό, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Τσεχία και Κολομβία). Έχει επίσης συνθέσει μουσική για το θέατρο και ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δημοσιευμένα έργα του βρίσκονται σε πολλές βιβλιοθήκες στον κόσμο όπως στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας, Schumann Library (Γερμανία), στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ), στην Royal Academy of Music (UK), στο Πανεπιστήμιου της Νις (Σερβία), στην Λίλιαν Βουδούρη (Ελλάδα).
Από το 2014 είναι Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ) το οποίο ίδρυσε ο Ιάννης Ξενάκης. Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).
Διδάσκει ανώτερα και υποχρεωτικά θεωρητικά στο Ωδείο Εν Οργάνοις από το 2008 και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Πρόβα» από το 2006. Ήταν καθηγητής ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Corelli από το 2001 έως το 2003.
Τα έργα του κυκλοφορούν σε CD από τις εταιρείες Naxos (UK), WDR της Κολωνίας (Γερμανία), Fly Notes (ΗΠΑ), Musica Ferrum (UK), Sheva Collection (Ιταλία), Subways Music (Ελλάδα), Ένωση Ελληνικών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) (Ελλάδα) και έχουν εκδοθεί από τους μουσικούς οίκους Schott (Γερμανία), Musica Ferrum (UK), Rowman and Littlefield (ΗΠΑ), Da Capo Music Ltd (UK) , Les Procuctions d ‘Oz (Καναδάς), Gold Branch Inc (ΗΠΑ), Arcomis (UK) και Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (Ελλάδα).

Εδώ μπορείτε να δείτε δύο δείγματα από έργα του για μουσική δωματίου :

 Nickos Harizanos Official Website!