Μουσικές Πέμπτες στο Ωδείο Α.Κορέλλι

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ωδείο Α.Κορέλλι για επισκέψεις σχολείων με τίτλο «Μουσικές Πέμπτες στο Ωδείο Α.Κορέλλι».

Το Ωδείο Α. Κορέλλι στα πλαίσια της προσπάθειας του να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τον κόσμο της μουσικής, προσφέρει επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα στους χώρους του σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, με προσαρμοσμένα προγράμματα για κάθε σχολική τάξη.

Πλάνο πρόγραμματος

1) «Βλέπω – Ακούω – Ανακαλύπτω» Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα και ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ζωντανά καθηγητές του Ωδείου μας να ερμηνεύουν έργα σπουδαίων συνθετών.

2) «Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου» Περιλαμβάνει μουσικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό, παιχνίδια συνεργασίας, κοινωνικοποίησης, καλλιέργειας ομαδικού ρυθμού, προσοχής, συγκέντρωσης και μνήμης, αυτονομίας των μελών, εμπέδωσης μουσικών εννοιών, χρήσης του σώματος σαν ηχητική πηγή (body percussion), δραστηριότητες ανάπτυξης δημιουργικότητας και φαντασίας.

3) «Έμπνευση και δημιουργία» Σε κάθε μια επίσκεψη θα υπάρχει ένας ξεχωριστός καλεσμένος, στον οποίον τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω δικού τους ερωτηματολογίου, να θέσουν τις απορίες τους και να κάνουν ένα μουσικό διάλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 22410-39647 (Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00), όπως επίσης και στα odeiocorelli@gmail.com.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

mousikes pemptes