Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ορθής Χρήσης της Φωνής και του Λόγου

Με εισηγήτρια τη Ζωή Κοκκαλά Καραγιαννιού

Πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας δεν αισθανθήκατε να μην μπορείτε να ολοκληρώσετε μία φράση επειδή δεν επαρκεί η αναπνοή σας…

-Πόσες φορές μετά το τέλος κάθε προφορικής παρουσίασης, δεν αισθανθήκατε κόπωση και βράχνιασμα και δυσφορία ή και «κλείσιμο» της φωνής….

-Πόσες φορές δεν αισθανθήκατε αμήχανα εμπρός σε ένα ακροατήριο που δεν προσέχει τα λεγόμενα σας, κι εσάς να προσπαθείτε να μιλήσετε όλο και δυνατότερα προκειμένου να κερδίσετε το ενδιαφέρον του, κουράζοντας όλο και περισσότερο τη φωνή σας…

  • Πόσες φορές δεν κάνατε δεκάδες «σαρδάμ» κατά τη διάρκεια μίας ανάγνωσης και αισθανθήκατε τα γόνατα σας να τρέμουν από την αμηχανία και το τρακ, εμπρός στο φόβο αποδοκιμασίας ενός απαιτητικού και « δύσκολου» ακροατηρίου…

Εάν συμβαίνει έστω κι ένα από τα παραπάνω, σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή να εκπαιδεύσετε τη φωνή σας!

Το ωδείο Corelli, σε συνεργασία με την καθηγήτρια φωνητικής αγωγής Ζωή Κοκκαλά-Καραγιαννιού, μπορεί να διοργανώσει για τα άτομα της επιχείρησης σας (Ρ. Σταθμού-Φροντιστηρίου, Δικηγ. Συλλόγου κλπ) ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του δικού σας επαγγελματικού αντικειμένου…

Στο σεμινάριο αυτό, θα ανακαλύψετε τεχνικές, για καλλίτερο χειρισμό της  φωνής μας, κατά τη διάρκεια του προφορικού λόγου.

Θα το πετύχετε με τον έλεγχο της αναπνοής, με τη συνειδητή χρήση του διαφράγματος, τη σωστή τοποθέτηση της φωνής και την ορθή προφορά των φωνηέντων και συμφώνων της ελληνικής γλώσσας.

Ακόμα θα μάθετε να κάνετε πιο ενδιαφέροντα το λόγο μας , κρατώντας «ζωντανό» το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Θα μάθετε να χρωματίζετε τον τόνο της φωνής , ανάλογα με το περιεχόμενο των λεγομένων σας.

  • ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ?

Η εκμάθηση των τεχνικών αυτών, μπορεί να μας προστατεύσει από τη γρήγορη κόπωση, και να προλάβει μακροπρόθεσμες βλάβες των φωνητικών χορδών, που μπορεί να προκληθούν από κακή ή υπερβολική χρήση της φωνής.

  • ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ?

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν τη φωνή ως εργαλείο της δουλειάς τους, όπως εκπαιδευτικοί όλων των ειδών και βαθμίδων, δικηγόροι, ξεναγοί, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, εκφωνητές ραδιοφώνου, αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει τον προφορικό τρόπο επικοινωνίας του, και να αποκτήσει μια υγιή, ευχάριστη και γεμάτη φωνή.

  • ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ?

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΩΔΕΚΑ ΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι το ΩΔΕΙΟ CORELLI  και όταν πρόκειται για ραδιοφωνικούς σταθμούς, η πρακτική εξάσκηση μπορεί να γίνει στο χώρο του studio.

Το κόστος ανέρχεται στα 120 ευρώ για συμμετοχή μέχρι 3 άτομα, ενώ για συμμετοχή περισσότερων ατόμων (4 και άνω) ,το κόστος ανέρχεται σε 35 ευρώ το άτομο.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, δίνεται στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν ΚΑΙ τις 12 ώρες διδασκαλίας, πιστοποιητικό παρακολούθησης από το ωδείο, υπογεγραμμένο από τη διδάσκουσα.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ:

Η Ζωή κοκκαλά-Καραγιαννιού γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26/7/1973. Έκανε σπουδές πιάνου, απ’ όπου  αποφοίτησε με πτυχίο το 1998 στο Σύγχρονο ωδείο  Αθήνας και κλασικού τραγουδιού στο ίδιο ωδείο, στην τάξη του Γιώργου Ζερβάνου απ’ όπου πήρε δίπλωμα με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» το 2002.

Έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια πιάνου, μονωδίας, παιδαγωγικής του πιάνου ( το 1996 με την κ. Έφη Αγραφιώτου), Μουσικής ερμηνείας (το 2000 με τον κ. Γιώργο Χατζηνίκο) και διεύθυνσης σχολικής και παιδικής χορωδίας (το 2014 με τον κ. Νίκο Ευθυμιάδη). Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις σε συναυλιακούς χώρους και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια ορθοφωνίας, κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού, σε αρκετά ωδεία της Αθήνας και από το 2004 ζει και διδάσκει στη Ρόδο, στο ωδείο CORELLI και Στο παράρτημα Ελληνικού Ωδείου στη Ρόδο. Επίσης, στο διάστημα 2004-2013 δίδαξε στο ωδείο του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Ρόδου. Το 2009 πραγματοποίησε σεμινάριο ορθοφωνίας για φοιτητές του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Αιγαίου, στα πλαίσια του μαθήματος θεατρικής αγωγής.

Το Νοέμβριο του 2014 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ορθοφωνία, φωνητική τοποθέτηση και αγωγή λόγου, στα πλαίσια του προγράμματος ταχύρυθμης εκπαίδευσης ξεναγών, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Έχει πραγματοποιήσει πολλούς σεμιναριακούς κύκλους εκπαίδευσης της φωνής, σε στελέχη επιχειρήσεων, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, μέλη θεατρικών ομάδων, κλπ.

Από το 2006 έως και το 2009 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρόδου, ως υπεύθυνη του τμήματος φωνητικής-ορθοφωνίας των θεατρικών εργαστηρίων. Αποτέλεσμα της δουλείας αυτής ήταν η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  «Αχ βρε παλιομισοφόρια» το Μάιο του 2009 σε διδασκαλία και επιμέλεια δική της. Είχε συμμετοχή σε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε νησιά όπως η Σύμη (Φεστιβάλ Σύμης)  και η Νίσυρος.

Στη Ρόδο είχε συμμετοχή σε παραστάσεις όπως  αφιέρωμα στο Lorca, (2006), «Οι Έλληνες συνθέτες συναντούν τη Δωδεκανησιακή παράδοση (2007), εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα ποίησης στο διεθνές κέντρο λογοτεχνών το 2007, «100 χρόνια ελληνικής οπερέτας» (σε συνεργασία με το σπίτι της Ευρώπης-2009), Phantom of the opera (Απρίλιος 2011), παράσταση με τίτλο «Από τον Αττίκ στον Σουγιούλ» (Ιανουάριος 2013), «μουσικό ταξίδι από τον 19ο στον 21ο αιώνα» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μάιος 2014), «μουσικές διαδρομές στη Νύμφη του Αιγαίου»- (Σύμη 2015).

Το διάστημα 2006-2013 , σε συνεργασία με ηθοποιό, επένδυσε μουσικά παραστάσεις δραματοποιημένων παραμυθιών, σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ιδρύματα ΑΜΕΑ, Το σχήμα αυτό, συνεργάστηκε με πολλούς φορείς και δομές της Ρόδου, όπως: Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών – Μεταφραστών, ΔΗ-ΠΕ-ΘΕ Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και αρκετούς Δήμους.

Από τον Ιούλιο του 2011 είναι μέλος του πολυφωνικού συνόλου «10 με τόνο»  και πραγματοποίησαν μουσικές παραστάσεις εντός κι εκτός Ρόδου, με παρουσίαση σε πρώτη εκτέλεση. Τα έτη 2012, 2013, 2015, και 2016 είχε συμμετοχή στο 2ο (ως μέλος των «10 με τόνο») 3ο , 5ο και 6ο (ως σολίστ) φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου, στην εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου.